Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fix with font sizes,lags and other issues on chrome

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sidoh
    started a topic Fix with font sizes,lags and other issues on chrome

    Fix with font sizes,lags and other issues on chrome

    as we might have noticed, there has been issues with abnormal font sizes on chrome and lags when switching tabs. i have a solution and thought i will share them with the forum so people may find help in correcting their issues. the issues came up with an august 1st chrome update. as you know chrome updates automatically by default. to stop this you need to registry edit, but that isn't really needed here.

    ex bad text
    Click image for larger version

Name:	fonts bad.jpg
Views:	1
Size:	45.8 KB
ID:	1732056

    ex good text:
    Click image for larger version

Name:	fonts good.jpg
Views:	1
Size:	43.2 KB
ID:	1732057

    step 1: in chrome, type about://plugins in the search bar. this will pull up a menu like this

    Click image for larger version

Name:	plugins 1.jpg
Views:	1
Size:	105.9 KB
ID:	1732058

    step 2: next you will want to click "details" in the right corner and then disable any internal chrome flash players, these conflict with the external flash other browsers use. the flash you should disable is pepflashplayer.dll and gcswf32.dll

    Click image for larger version

Name:	plugins 2.jpg
Views:	1
Size:	124.0 KB
ID:	1732059

    step 3: close browser and relog and your issues should be fixed like mine and a few others who tried this also had their issues fixed. no more lags when switching tabs and no more bad fonts or flash conflicts causing crashes. enjoy

    -edit-
    almost forgot to mention, you might want to try the various disable and enables for the 2-3 flash players you might see and test yourself which one gives the best results in gameplay. the external flash is the one downloaded at adobe's website for use in other browsers, while both internal ones are used by chrome and updated with each chrome update. in theory only 1 is needed, but as i do not have multiple pcs to try, idk if the results are the same for all. so far using the external flash has solved 5 people's problems on my server who took my advice.

    -edit 2-
    i've heard one person and tried to help them with using this tweak. if your chrome only shows the 2 internal flash players, then you need to go to adobe's website and try to get a flash player for other browsers. this works well on firefox, opera, or chrome, but chrome is weird, sometimes it asks you to choose the other flash player you want...if it doesn't ask this use something other than internet explorer as IE uses a different type of flash player. hope this helps anyone who uses only chrome and has never installed external flash. if anyone does have complications getting external flash for their chrome, i will do some research and post the link to a guide off the web when requested to do so....i get the feeling most of the game uses multiple browsers already for alts so most should have no issues.

    -edit 3-
    i have confirmed that it is only pepflashplayer that is causing an issue now. The internal gcswf32 is safe to have on for normal fonts and you do not need to use the external flash player. you can either disable it for chrome to avoid future issues with flash player conflicts (not common but could happen) or you can play as normal with them both on and nothing horribly wrong should happen. just keep in mind that pepflash will update with chrome and turn itself back on when it finishes updating. if you don't like the hanging graphics when switching tabs or the larger font, then just disable it again. good luck all and happy gaming.
    Last edited by Sidoh; 09-20-2012, 11:06 PM. Reason: new update

  • jandrita
    replied
    lol just look whats happen after i disabled Click image for larger version

Name:	b142a2040b.png
Views:	1
Size:	57.6 KB
ID:	1716777

    Leave a comment:


  • kimmarcos_
    replied
    wow great wow great wow great

    Leave a comment:


  • blacklover15
    replied
    please banned my acc
    (S34) IndOcLUb SCION lvl74

    char I not open anymore, because i have char password in exchange by someone

    please help

    Leave a comment:


  • Scyanatha
    replied
    Originally posted by Sidoh View Post
    my autotarget does work o.o your issue might be from something else. be sure to click the screen before trying hotkeys.
    My autotarget doesn't work either after disabling pepflash, before disabling pepflash it worked normally. Other hotkeys still do work, so I wonder why autotarget (using the ` button) doesn't.
    Other than that, this is a very helpful guide and definitely improved the gaming capacity of my laptop! ^.^
    Last edited by Scyanatha; 09-17-2013, 10:35 AM.

    Leave a comment:


  • huskar01
    replied
    im still not gett it i cnt fix the log off my computer help me out off this

    Leave a comment:


  • NlNJA
    replied
    My character was deleted not by me and still no help

    Leave a comment:


  • jamespalmares37
    replied
    When i disable my Flash player then Close the google chome it came back to enable. how come ? any solutions ?

    But it helped me alot thanks

    Leave a comment:


  • memorial88
    replied
    when i get in my thing reset but it says my ladder is already done but i havent this has been happening for 2 days now thats alot of exp and i need soul shards sever void acount name lovecaster level 59 scion soul 468 wing angle wings messeg me back

    Leave a comment:


  • R25067449
    replied
    hey my friend cannot connect fast my account?

    Leave a comment:


  • stayplation3
    replied
    maybe its ur pc's? ive always used chrome and its never lagged and my font size is normal

    Leave a comment:


  • R21594198
    replied
    can u help me, im using 2 character at the same time, my main has a 2-3 sec delay but my alt doesnt have any delay.. my main is using fb to log in , my alt is on r2

    Leave a comment:


  • R24410925
    replied
    Hello, i wanna ask something.

    I dont know if what happen to me is related to this issue or not, but i tried to follow what you did at Chrome and found it works. But later i realized when i get lesser lag with using your solution, another problem come to my browser. I have to click at something before i can use any shortkey in my game. I found that kind of annoying so i changing back my broewser plugins.

    Then, suddenly, i cant use my auto-tracker (blue words at quest tracker) or link anymore. Nothing happens when i click the blue words. My character wont move for an inch. But it still move when i click the yellow words (npc name to get or report your quest).

    Please help, tell me if my problem here is related with what im doing to my browser plugins settings? Or maybe i made another mistake that im not realized yet?

    -Regard-

    Leave a comment:


  • yanieo23
    replied
    100% already but still loading for almost 2hrs !!! this problem makes me mad and makes me lazy to play CS

    Leave a comment:


  • bettynibbles
    replied
    i got bad eye sight anyway so this new thing in chrome didn't affect me much lol

    Leave a comment:

Working...
X